//

FRÅGOR OCH SVAR

Vi rekommenderar att du som blivande elev läser igenom alla frågor och svar nedan innan du anmäler dig. Detta för att undvika missförstånd vid din anmälan. Här kommer du att kunna hitta de flesta svar på dina frågor. Om du inte får svar på din fråga så är du välkommen att skicka ett mail till oss på info@dansakademi.se. Vi återkommer med svar så snart vi kan.

Välkommen till Malmö Dansakademi!

ANMÄLAN

Svar: Du kan göra det både här på hemsidan under anmälan (KLICKA HÄR) eller genom att fylla i en anmälningsblankett på plats hos oss.

Svar: Nej! Betalar du för en kurs, dansar du en gång i veckan. Betalar du för två kurser, dansar du två gånger i veckan osv. Du måste därför välja exakt dag, tid och kurs som du anmäler dig till.

MINDERÅRIG

Svar: Om du är under 18 år måste du ha godkännande av dina föräldrar för att göra din anmälan. Du får inte lov att godkänna våra villkor utan detta måste dina föräldrar göra, eftersom de är betalningsskyldiga för dig då du är minderårig. Du måste också skriva in en förälders/målsmans personnummer och email i din anmälan.

ÅLDER

Svar: Vi har ingen övre åldersgräns. De flesta ungdom/vuxenklasser har ett åldersspann mellan ca 15 -30 år men vi har självklart även 60-åringar som dansar hos oss.

Svar: Våra barnkurser gäller från 3-14 år, sedan är det dags att börja dansa i ungdom/vuxen kurserna. Om du är tolv år kan du alltså välja om du vill gå sista steget i barnkurserna eller om du vill gå upp och börja dansa i ungdom/vuxen klasserna. Du är välkommen oavsett!

BEKRÄFTELSEMAIL

Svar: Skriftlig kallelse skickas ej hem till dig utan du ska få en automatisk bekräftelse till din e-mail om att du fått en plats i kursen! Om du inte fått ett sådant mail så måste du kontakta oss, detta innebär alltså inte att du inte fått en plats utan du har då fyllt i fel e-mail adress. Eller så har mailet hamnat i din skräppost. Vi skickar alltid ett svar till dig, oavsett om du kommit med i kursen eller ej. Anta inte något i förskott utan kontakta oss vid funderingar!

Svar: Om du inte fått ett bekräftelsemail så måste du kontakta oss, detta innebär alltså inte att du inte fått en plats utan du kan då ha fyllt i fel e-mail adress. Dubbelkolla gärna din skräppost så att bekräftelsemailet inte råkat hamna där.

SJUKDOM

Svar: Endast vid sjukdom styrkt med läkarintyg återbetalas den framförvarande del av danskursen du inte kan utnyttja, eller så långt sjukintyget gäller, dock med avdrag för en administrationsavgift på 200 kr. Detta gäller endast om du är sjuk minst tre veckor. Läs i våra anmälningsvillkor hur går tillväga med ditt sjukintyg (www.dansakademi.se/villkor.php)

VIP-KORT

Svar: Ett VIP-kort hos Malmö Dansakademi ger dig stor valfrihet att välja och vraka bland våra danskurser, beroende på vad som passar dig från vecka till vecka. För 2800 kr (VIP-SILVER) får du en garanterad plats i mellan 4 och 10 valfria kurser (beroende på hur många kurser du vet att du vill gå varje vecka) utom poledancing/aerial hoop. Utöver dessa fasta kurser får du droppa in på resterande klasser i kursschemat i mån av plats. Ett VIP Guld-kort (3800 kr) gäller även för poledancing/aerial hoop-kurser.

Svar: JA! I ditt Vip-kort får du lov att välja mellan 4 till 10 fasta kurser som du alltid har en garanterad plats på. Dessa anger du i din anmälan. Du kan sedan droppa in på resterande klasser i kursschemat i mån av plats. Om du har VIP Guld får du max välja 4 st poledancing/aerial hoop kurser i din 4-10 fasta kurser. VIP Silver gäller inte för poledancing/aerial hoop.

Svar: Alla kurser, VIP-kort & klippkort är terminsbundna. Det innebär att du endast kan använda dem under den termin som kortet avser.

ÅTERANMÄLAN

Svar: Nej, alla som vill fortsätta dansa måste återanmäla sig varje termin.

TIDER OCH TERMINER

Svar: Den börjar vecka 9 och slutar vecka 20. (12 veckor)

Svar: Den börjar vecka 26 och slutar vecka 33. (8 veckor)

Svar: Den börjar vecka 39 och slutar vecka 50. (12 veckor)

Svar: Vår- och höstterminen varar i 12 veckor, sommarterminen 8 veckor.

Svar: 60 minuter.

Svar: Sådan information finns under fliken kurser, klicka här för att komma till schemat!

LOV OCH RÖDA DAGAR

Svar: Ja, vi kör på som vanligt även under lovdagar. Om vi ställer in en lektion får du alltid ett SMS eller mail i god tid innan den inställda dagen/lektionen!

PRISER

Svar: 980 kr för en termin dvs. 12 veckor, du får rabatter vid val av fler kurser. Sommarpriserna brukar vara billigare, se aktuella priser här.

Svar: 1760 kr, eftersom du får 200 kr rabatt. Sommarpriserna brukar vara billigare, se aktuella priser här.

Svar: 2340 kr, eftersom du får 600 kr rabatt. (Lägger du till 460 kr får du ett VIP Silver-kort!) Sommarpriserna brukar vara billigare, se aktuella priser här.

KLIPPKORT

Svar: Nej! Alla kurser, klippkort & VIP-kort är personliga. Detta innebär att endast du som står som köpare för kortet får använda det.

Svar: Det är ett klippkort som ger dig möjlighet att dansa när det passar dig bäst! Du kan själv välja vilka 10/15/20 danslektioner du vill gå under en termin, förutsatt att det finns platser kvar på kurserna. 10 ggrs-kort kostar 880 kr, 15 ggrs 1180 kr och 20 ggrs kostar 1580 kr.

Svar: Nej! Klippkorten gäller endast i mån av plats och ingen föranmälan krävs – det är bara att dyka upp! Schema över platstillgänglighet på kurserna anger vi på hemsidan vid terminsstart.

Svar: Alla kurser, klippkort & VIP-kort är terminsbundna. Det innebär att du endast kan använda dem under den termin som kortet avser.

PROVA PÅ EN GÅNG

Svar: Under första veckan av varje termin har vi en öppet hus vecka där man får lov att testa på alla våra kurser gratis. Dock går det inte att testa på redan fullsatta kurser. Vi rekommenderar därför att du anmäler dig till kurserna du vill gå på och eventuellt byter kurs istället vid behov.

Under resten av terminen kostar det 150 kr för en drop in gång (250 kr för poledancing).

ÖPPET HUS-VECKA

Svar: Ja! Första veckan av varje termin har vi öppet hus vecka och du är välkommen att prova alla våra danskurser som inte är fullsatta! Om du vill få en garanterad plats i en kurs är det alltid bäst att du anmäler dig då chansen är stor att du annars förlorar din plats eftersom våra kurser ofta är fullsatta. Någon vecka innan kursstart skickar vi ut nyhetsbrev med vilka kurser man kan prova på gratis, kontakta oss för att lägga in dig i vår mailinglista.

DANSKURSER

Svar: Vi har hela 40 olika dansstilar att välja mellan! Man kan dansa allt från Klassisk balett till Pussycat dolls och Afro Power Dance. Vi har allt för såväl ung som gammal, från absolut nybörjare till avancerad. Våra olika dansstilar hittar du här!

BETALNING

Svar: Vi har infört nya betalningsvillkor inför sommartermin 2020 för att minska köbildning på dansskolan vid kursstart. Numera skickas fakturan ut via mail 60 min efter det att anmälan är gjord. Betalning skall ske senast 16 juni 2020 eller inom 24 timmar om anmälan är gjord efter detta datum. Läs mer via våra villkor!

PARDANS

Svar: I pardanskurserna dansar vi både i singel och i par och du kan anmäla dig antingen i singel eller med en partner. Om man anmäler sig i par får man direkt en plats i kursen och om man anmäler sig i singel så ser vi till så att man paras ihop med någon på kursen så att det blir jämnt antal för båda könen. Vi byter danspartner ofta enligt ett rotationssystem så att alla får dansa med alla. Vill du stanna med din partner går det också bra.

Svar: Nej! Du och din partner måste fylla i varsin separat anmälan. Du kan dock ange din partners namn i kommentarfältet som danspartner.

MISSADE LEKTIONER

Svar: Nej! Du får inte pengarna tillbaka och du kan numera inte ta igen missade lektioner då detta missbrukats tidigare, tyvärr.

Svar: Ja, inställda lektioner tas igen i slutet av terminen. Vi skickar ut ett mail med ”ta igen schema” för dessa klasser.

NIVÅER

Svar: Det går bra att anmäla sig direkt till en avancerad kurs. Anmäl dig till den nivå som du tror passar. Under första kursveckan går det bra att komma och prova i flera olika kursnivåer för att se om du valt rätt nivå. Sedan går det alltid bra att byta nivå under terminens första två veckor om du känner att en annan nivå skulle vara bättre. Även m du redan är duktig på att dansa så finns det ofta saker att lära sig i lägre nivåer så det är alltid bra att ta en nybörjarkurs för att verkligen lära sig alla grunder innan man kan ge sig på högre nivåer. Rådfråga gärna med din lärare om vilken nivå som passar dig bäst!

Svar: Du kan alltid byta nivå när du har börjat dansa hos oss. Under de två första veckorna på terminen kan du testa dig fram tills du hittar din nivå! Tyvärr kan du dock inte byta nivå om den du vill byta till redan är full.

Svar: Ja, det behövs inga förkunskapskrav för att börja i grundkurserna. Du behöver alltså inte ha dansat alls tidigare. För att gå över till en högre nivå bör man behärska den nivå man är i för tillfället eller ha tidigare danserfarenheter. Vi har mycket ny musik och dans så att det inte blir tråkigt om man vill gå om en nivå, vi kör t.ex. alltid nya koreografier.

PÅMINNELSEFAKTURA

Svar: Betalning skall erhållas inom 24 timmar efter det att anmälan är gjord. Det framgår i våra villkor att fakturan skickas automatiskt 60 min efter anmälan till din mail och att du måste kontakta oss om du ej mottagit denne. Det är din skyldighet att betala i tid. Vid försenad inbetalning skickas påminnelsefaktura hem, så tyvärr måste du betala påminnelseavgiften. Var god betala i tid för att slippa onödiga merkostnader. Vänligen läs betalningsvillkoren i våra villkor.

Svar: Vid försenad inbetalning debiteras dröjsmålsränta enligt räntelagen, samt påminnelseavgift på 50 kr. Efter skriftligt krav överlämnas ärendet till inkasso.

BARNKURSER

Svar: I barnkurserna får föräldrar närvara vid det första och sista danstillfället, övriga veckor tillåter vi inte åskådare.

ORDNINGSREGLER

Svar: Nej! Inga besökare är tillåtna i danssalen under terminen, med undantag under öppet hus veckan då allmänheten är välkomna att testa på alla våra kurser gratis, dock går det inte att testa på redan fullsatta kurser.

Svar: Generellt sett tillåter vi inte videofilmning under lektionstid eller vid annat tillfälle som t.ex. genrep. Men har du lärarens samt elevernas godkännande går det bra att du filmar.

Svar: Nej, den måste vara avstängd. En ringande, pipande eller vibrerande mobil stör vår dansundervisning!

Svar: De behöver inte ha vit sula men får ej vara svarta, eller andra färger som kan färga av sig på vårt fina golv. Oavsett färg måste man tänka på att de måste vara helt rena! Det bästa är att använda riktiga dansskor, dessa kan köpas hos oss om man så vill. (Alla elever har 20% rabatt i dansshopen!)

Svar: Vi tillåter inte att eleverna kommer för sent. Någon enstaka gång är okej men försök verkligen att komma i tid till din lektion! Vi vill inte ha massa spring på våra lektioner och annat oseriöst beteende. Vår dansskola skall visa en kombination av seriositet blandat med massa energi och dansglädje!

Svar: Om dörren till danssalen är stängd ska du komma och säga till i receptionen så att vi öppnar till dig. Stå INTE och banka på dörren då du stör dansundervisningen inne i salen.

AVSLUTNINGSSHOW

Svar: Ja, alla elever är välkomna att delta i avslutningsshowen. En sådan brukar anordnas vid varje termins slut, dock ej efter sommarterminen men det varierar från termin till termin.

Svar: Alla intäkter från showen går oavkortat till kostnaderna för showen. Hyra av scen, ljus, ljud, fotografer, scenografi, scenkläder osv. Dessutom måste lärarna få betalt för alla de extra träningstimmarna vi ger er. Målet är att vi ska gå plus minus noll, tyvärr hamnar vi allt som oftast på minus. Det är dyrt att sätta upp en show!

Svar: Nej tyvärr, alla elever som vill vara med måste delta på alla klasser samt engagera sig och göra sitt allra bästa. Kom ihåg, det handlar inte om att vara bäst utan att göra sitt bästa!

SHOWGRUPPER

Svar: Vi har olika showgrupper som man kan medverka i genom att göra en audition. Deltagarna i showgrupperna är lärare, samt professionella dansare/elever. Elever blir ofta utvalda om vi anser att de klarar denna nivå, känner man att man vill testa sin chans så kan man boka in sig för att göra audition hos oss. Nivån på showgrupperna är avancerad, man ska kunna ta koreografi snabbt och ha en god teknisk grund samt scenvana/utstrålning.

KLÄDER

Svar: Tag med bekväma kläder, som inte sitter åt samt ev. gympaskor för innebruk eller dansskor om du har. (Kan även köpas hos oss, vi säljer dansskor av märket Capezio!) Till kurser som balett, magdans, jazz/show eller barndans kan teknikskor vara bra, sådana har vi också till försäljning i både barn- och vuxenstorlekar. På första lektionen kommer läraren att informera er om ni behöver några speciella kläder eller skor, men det finns ändå en del riktlinjer ni kan gå efter:

 • Danslek och balett
  Flickor: enkel, enfärgad dansdräkt, trikåer för den som vill. Håret bör främst av praktiska skäl vara uppsatt i knut eller liknande så att det inte faller ner i ansiktet. Pojkar: t-shirt eller linne och shorts eller trikåer. (Vi har balettklänningar och dräkter till försäljning hos oss.)
 • Jazz & show
  Dansdräkt (flickor) eller t-shirt och trikåer, jazzbyxor, sweatshirt-byxor el. dyl (alla). Tänk på att inte ta på alltför stora kläder, det försvårar för läraren och eleven att se hur rörelserna utförs.
 • Hip Hop, Street och dylikt
  Här är det "baggy" som gäller samt sneakers.
 • Magdans
  Tights, linne och höftsjal (går att köpa hos oss.)
 • Pole dancing
  Du dansar barfota med shorts och linne. Det krävs så mycket hudkontakt som möjligt med stången för att få fäste.
 • Aerial hoop
  Du dansar barfota med långa tights/byxor och en tröja som täcker hela magen/ryggen. Undvik hudkontakt med ringen!
 • Latin-danser
  Ballroom-/stilettklackar, kan köpas hos oss.

BORTTAPADE OCH KVARGLÖMDA SAKER

Svar: Titta i vår låda med kvarglömda saker som ligger vid skohyllorna.

Svar: Dansskolan ansvarar inte för bortkomna värdesaker. Bäst är att ta med sig sin väska in i danssalen eller att låsa in värdesaker i våra värdeskåp.

OMKLÄDNINGSRUM

Svar: Ja, vi har ett nytt totalrenoverat omklädningsrum med fyra stycken duschar.

SPA-AVDELNING

Svar: Det är främst vid olika events där det bokas jacuzzin, alltså inte vid vanliga kurser. Du kan boka jacuzzin för dig och dina vänner vid ett event om så önskas – absolut!

SNACKS

Svar: Ja, vi har en varuautomat där vi bland annat säljer kexchoklad, muslibars, proteinbars, knäckebröd, powerade, och olika drycker.

PRIVATLEKTIONER

Svar: Ja, det går utmärkt. Du kan både få en sporadisk privatlektion eller köpa ett helt paket. Kontakta oss för mer information och pris.

LÄRARE

Svar: Vi anställer bara de allra bästa danslärarna med mycket stor pedagogisk förmåga att lära ut dans och med en massa glädje och engagemang för dans! Läs mer om våra lärare här.

VÄLKOMMEN TILL MALMÖ DANSAKADEMI!